Відгуки та пропозиції
Головна \ Південна Америка \ Фолклендські (Мальвінські) острови \ Зоопарк на природі

Зоопарк на природі

Фолклендські (Мальвінські) острови – архіпелаг у південно-західній частині Атлантичного океану. Столицею Фолклендських островів є місто Порт-Стенлі. Власне, столицею воно стало лише тому, що є трохи більшим за інші міста архіпелагу і має зручну гавань. Зовні Порт-Стенлі дуже нагадує маленьке село, десь в глибинці Великобританії. Всі будівлі тут – одноповерхові та дерев'яні. 


На території архіпелагу існує своєрідний природний зоопарк. Тут живе багато тварин Антарктики: морських левів, слонів і котиків, а також велика популяція пінгвінів – близько 770000 птахів, включаючи королівських, магеланових, папуанських і чубатих пінгвінів. У період розмноження вони можуть становити небезпеку для людини, оскільки готові практично на все, аби вберегти потомство. 

Архіпелаг дуже зручний для спостереження за птахами, тому багато орнітологiв вирушають сюди на довгі місяці, щоб спостерігати за популяцією чорноголових чапель, корморанів, п’ятьма видами пінгвінів, гігантських голубів і різноманітних чайок, чорношиїх лебедів, чорнобривих альбатросів та інших птахів. Колонії пінгвінів тут можна зустріти всюди: в гирлах річок, на берегах островів і на численних мисах. Крім пінгвінів цікаві й скупчення чорноголових альбатросів, яструбiв, лебедів і соколів. Величезні лігвища морських левів і морських слонів, а також великі зграї косаток і дельфінів – ці тварини Антарктики створюють тут справжнісінький природний зоопарк. 

Чорноголова чапля має біле оперення, довжина її тіла становить приблизно 80 сантиметрів. Очниці і шия чорні, очі червоні. Темно-коричневий дзьоб у формі лютні, стегна і ноги - чорні, ноги з неповною плавальної перетинкою. У період оперення грудна частина і голова жовті. Чапля відноситься до ібісових сімейства лелек. Занесена в червону книгу МСОП, знаходиться на межі зникнення. До 1999 року в усьому світі їх залишилося лише 613. 

До представників природного зоопарку відноситься також корморан – водоплавна птиця,яка має лапи з перетинками, оперення чорного кольору. Рибний хижак, завдяки своєму круто загнутому дзьобу i великій майстерності пiрнання, є неперевершеним мисливцем за рибою, до того ж він пірнає на глибину близько тридцяти метрів.

Найвідоміші тварини Антарктики (а якщо бути точним антарктичні птахи) – пінгвіни. Королівські пінгвіни мешкають на океанічних островах і півостровах антарктичної зони. Вони схожі на імператорських, але поступаються їм в розмірах: довжина – до 100 см, маса – до 15 кг. Популяція королівського пінгвіна налічує більше 1 000000 пар. Пінгвіни – це не самотні орли, а соціальні птиці. Моряки частенько можуть спостерігати їх колонії, що розкинулися на берегах островів. Щоб не загубитися в штовханині, пари пінгвінів видають власну пісню. Це дозволяє їм триматися поруч у будь-якому потоці. Насиджують яйця обоє батьків. Королівські пінгвіни – погані будівельники, тому яйце батько або мати тримають між ніг, при цьому вони можуть пересуватися. Цей вид називають прикрасою серед тварин Антарктики. 

Якщо забажаєте навідатися до одного з найкращих зоопарків на природі – Фолклендські острови чекають на вас!